Jij &

Ben je geboren tussen 1980 en 2000 ? Dan behoor je tot de grote groep bekend als de generatie Y of Millennials. Een generatie die momenteel worstelt met haar plek in de wereld waarin we leven en werken. Wil je het maximale uit het leven halen en bijdragen aan een betere toekomst? Gevoelsgoed helpt je in je pad naar jouw persoonlijk doel. Of dat nu gezond leven is, een baan is of een eigen bedrijf. Je zal fysiek en mentaal sterk aan je volgende uitdaging kunnen beginnen.

Nu ben jij aan zet! Je gevoel volgen en datgene doen waar je energie van krijgt is belangrijk voor ieder individu. Jij bent zelf verantwoordelijk om dit de tijd en aandachtig te geven die het verdiend. Iemand anders gaat het niet voor je doen. Wordt je groter dan jezelf of houdt je jezelf klein?

THE Y (WHY)

Wat is de reden waarom jij in de ochtend je bed uit komt? Wat maakt dat je doet wat je doet? Het antwoord op deze vragen is jouw persoonlijke why. Start with the why is een boek van Simon Sinek waarin hij uitlegt wat succesvolle personen en bedrijven anders doen dan anderen. Als je hier nog niet bekend mee bent, kijk dan hier naar de video.

Weten wat je motivatie is geeft een sterke basis voor je toekomstige beslissingen en is statement waar je voor staat. Gevoelsgoed kan je helpen ontdekken wat je motivatie is om zo je ware wensen tot uiting te laten komen.

MAAK JIJ KEUZES VANUIT GEVOEL?

Tevreden met waar je op dit moment staat in jouw leven? Of heb je zo nu en dan het idee dat het wel eens anders zou/moeten kunnen? Gevoelsgoed helpt je graag met deze vragen door in gesprek te gaan en te kijken wat er in je leeft. Het ratio is een belangrijk middel dat wij als mens kennen maar kan ons ook onnodig afremmen in bijvoorbeeld angst- of vermijdingsgedachten.  

KOM OP VOOR JEZELF

Opkomen voor jezelf is belangrijk in iedere sociaal leven, op het werk of in een vriendschap. De basis om voor jezelf op te komen ligt vaak in de mate van zelfvertrouwen. Nu zou het kunnen dat je vaak twijfelt en jezelf misschien onderschat. Dit zou zomaar een teken van compententie kunnen zijn. Het is namelijk bewezen dat competente mensen zich vaak onderschatten.

Gevoelsgoed helpt je graag met assertiever worden en het durven uiten van je mening of gevoel zonder daarbij een confrontatie aan te hoeven gaan met je omgeving. Er is ook ruimte voor jou!

WIL JIJ STERK ZIJN? FYSIEK EN MENTAAL?

Naast mentaliteit en gevoel speelt het lichaam een grote rol in onze beleving van welzijn. In vermoeiende of stressvolle periodes geeft het lichaam vaak de eerste signalen af. Eigenwijs als wij zijn, denken we door een paar nachten vroeg naar bed gaan, de vermoeidheid op te lossen. In normale situaties kan dat ook helpen.

Toch is het goed om bewust te kijken naar de inhoud van je leven met relatie tot je fysieke gezondheid. Hoe is je voedingpatroon? Beweeg jij voldoende? Heb je voldoende invloed op de hoeveelheid stress die je dagelijks ervaart? Deze vragen worden beantwoord in het traject van Gevoelsgoed. Een gezond lichaam is de basis voor een sterke geest

Lifestyle coaching

In balans komen en routine krijgen in een gezond leven

Carrière begeleiding

Begeleiding naar de volgende stap in je werkzame leven

HSP begeleiding

Hooggevoeligheid inzetten als je talent

WERKEN MET MILLENNIALS

Omdat deze generatie gewend is om snel nieuwe informatie en systemen te leren kennen hebben zij vaak een vernieuwende blik op de bestaande situatie. In het werk zullen zij als snel nieuwe ideeën opperen welke efficiëntie of gemak kunnen verbeteren. Toch passen zij zich relatief snel aan en zullen deze nieuwe inzichten plaatsmaken voor het gangbare. Maak dus direct gebruik van deze ideeën en stimuleer het!

Werken met als doel om geld te verdienen is niet langer afdoende. Natuurlijk wil ook deze generatie een leuk salaris ontvangen maar nog liever willen ze dit verdienen. Bijdragen aan een groter doel van het bedrijf of organisatie wordt vrijwel altijd als hoofdreden genoemd in het  kiezen van een functie bij een bedrijf. Het gevoel hebben er toe te doen is hierin fundamenteel. 

Werknemers uit de Y generatie zijn opgegroeid met ontwikkelingen als internet en computers. Hierdoor vinden zij snel een weg in informatie en systemen. Ze zijn in staat om grote stromen van informatie tot zich te nemen en kunnen snel schakelen. Ideaal in bedrijven welke innovatief willen zijn en blijven. Beperkende of gedateerde systemen kunnen snel leiden tot frustratie en werken daardoor averechts.

Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk thema in het leven van millennials. Tijdens de schooltijd wordt er al feedback gegevens op de manier van werken en het resultaat. Werkgevers moeten hier bewust van zijn en afdoende begeleiding bieden om relevant te blijven. Millennials hebben de neiging te gaan zoeken zodra ze het gevoel hebben zich niet verder te kunnen ontwikkelen. 

Samenwerken kent dezelfde oorsprong als feedback. Tijdens de studie werden alle Millennials gestimuleerd om in projecten samen te werken. Hierdoor zijn ze sterk in projectmatig werken en ideeën uitwisselen of discussiëren. Voor andere (oudere) generaties lijkt dit op bemoeienis terwijl het in werkelijkheid oprechte inspraak is. 

GEVOELSGOED

Hidde Keijzers

06 1050 4340
info@gevoelsgoed.nl
Wethouder van Eschstraat 276a
5342 AV Oss

KVK 77862864

5 tips Om vitaler te werken

Download hier gratis je e-book en maak je dag direct vitaler! 

Geen e-mailinschrijving, gewoon lezen 

Social Media

Get Connected

Volg GEVOELSGOED op de social media kanalen voor inspiratie en handige tips.