Mindset

De mindset, ofwel overtuiging, bepaald voor een overgroot deel de kans van groei en slagen. De juiste mindset krijgen biedt potentie voor jezelf en anderen. Dr. Carol S. Dweck ontdekte in haar 25 jaar onderzoek dat er onderscheid is tussen 2 verschillende typen Het type staat niet vast en kan in de loop der tijd veranderen. 

Mindset gevoelsgoed

FIXED MINDSET

De fixed mindset is het best te omschrijven als een beperkende overtuiging. Een patroon in de gedachten welke een persoon vast zet in zijn rol. Iemand met een beperkende overtuiging verkleint de kans op succes vooraf door te denken dat iets moeilijk haalbaar is of niet kan. In veel bedrijven komen we deze mindset tegen, met name wanneer er al lange tijd een route bewandeld wordt: “ja, maar dat gaat al jaren zo” of “zo doen we dat altijd” betekenen niet dat het ook de beste optie is. 

GEVOELSGOED helpt graag met het onderzoeken van de overtuigingen bij individuen, teams en bedrijven om vervolgens de stap te maken naar de growth mindset.

GROWTH MINDSET

“Stay hungry, stay foolish” 
Deze uitspraak van Steve Jobs heeft invloed gehad op Hidde’s manier van denken. Door de gedachte te hebben dat je niet alles weet en continu kunt leren sta je open voor nieuwe uitdagingen en ideeën. Op latere leeftijd slaat de twijfel toe en wordt men kritischer op zichzelf en anderen. Maar is dit wel de beste weg? Of kunnen we beter de jeugdigheid vasthouden?

De growth mindset zorgt ervoor dat je overtuigt bent van de mogelijkheden die je hebt in je ontwikkeling. Je staat open voor nieuwe ervaringen en leert graag door de grenzen te verleggen. In tegenstelling tot de fixed mindset geef je dus jezelf de ruimte voor groei en ontwikkeling. 

FIXED VS GROWTH

De 2 soorten overtuigingen, fixed en growth, zijn niet 2 type mensen. Het is een staat waarin een persoon verkeerd. Het kan dus veranderen van fixed naar growth en vice versa. Dit betekent dat het mogelijk is om te groeien en kansen te creëren als individu of als team/organisatie. 

Het aanpassen van de mindset is een proces en kan behoorlijk veel tijd en energie kosten maar resulteert uiteindelijk in meer innovatie en creativiteit. Dat is het investeren waard!

KANSEN DOOR STIMULATIE GROWTH MINDSET

In de loop der jaren is er veel onderzoek gedaan naar de invloed van iemands gedachten op het leven en in het werk. Hiernaast treft u de 3 belangrijkste kansen op een rij:

Wanneer er vanuit de organisatie en management aangestuurd wordt op de growth mindset veranderd langzaam de perceptie van falen. Omdat de organisatie kiest om nieuwe paden te bewandelen en daarbij te leren van haar fouten draagt zij dit ook over op de medewerkers. Zij zullen sneller geneigd zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan en te leren van de fouten die ze maken in het proces.

Het stimuleren van de growth mindset geeft eenieder de kans en ruimte om zichzelf te ontwikkelen en te groeien in zijn of haar rol. Omdat deze overtuiging verruimend werkt komen er nieuwe ideeën en inzichten naar de oppervlakte en leert de organisatie als geheel om sneller te veranderen en ruimte te bieden aan creatieve oplossingen en ideeën.

Uit een studie van Wood en Bandura in Amerika bleek dat managers met een growth mindset sneller en beter complexe taken konden volbrengen. De voornaamste redenen waren:

– Ze waren niet bang om fouten te maken en ervan te leren
– Er is geen behoefte om de fixed overtuiging te verdedigen zodat ze zichzelf   makkelijk aanpassen aan nieuwe situaties

GEVOELSGOED

Hidde Keijzers

06 1050 4340
info@gevoelsgoed.nl
Wethouder van Eschstraat 276a
5342 AV Oss

KVK 77862864

5 tips Om vitaler te werken

Download hier gratis je e-book en maak je dag direct vitaler! 

Geen e-mailinschrijving, gewoon lezen 

Social Media

Get Connected

Volg GEVOELSGOED op de social media kanalen voor inspiratie en handige tips.