Gevoelsgoed Hidde Keijzers

Tijd voor gevoel!

Voor mij is het de tijd voor gevoel volgen! Deze week ben ik gestart met mijn nieuwe bedrijf, midden in de coronacrisis die de wereld nog steeds aardig in de greep heeft. Ik kreeg leuke reacties en logischerwijs een aantal keren een vraag als: ”dat is wel spannend in deze tijd of niet?” Het antwoord daarop is: “JA”. De vraag is of het in ‘normale’ tijden ook spannend geweest zou zijn.. Ik denk namelijk van wel.

De huidige situatie zag ik natuurlijk niet aankomen. Vrijwel niemand, op een enkele uitzondering na. Mijn voorbereidingen voor het opstarten van Gevoelsgoed vonden plaats voordat de crisis in zicht was. En plots is er nu al enkele maanden een crisis gaande, waardoor er overwacht tijd is is ontstaan voor bezinning. We zijn als land op zoek naar een nieuwe manier van samenwerken en samenzijn. Toch voelt het alsof het zo moet zijn dat het samenvalt met mijn aanvang van Gevoelsgoed. Als we richting de toekomst kijken kunnen we dan ons gevoel meelaten wegen in de keuzes die we maken?

Wat is nu echt belangrijk?
Het antwoord op deze vraag is, zoals ik het gezien en gehoord heb, sterk veranderd in vergelijking met een aantal maanden terug. Waar we in de politiek vorig jaar nog hoorden dat de economische groei het voornaamste was  om concurrerend te blijven in Europa, hoor ik nu andere geluiden. Ook het crisisbeleid onder leiding van Rutte is zeer duidelijk. Gezondheid op 1, de rest volgt later. Het heeft grote sociale- en economische gevolgen deze keuze, maar sterk is deze keuze wel in mijn optiek. Gezondheid voorop stellen is niet langer het ondergeschoven kindje, het is nu prioriteit!

“When written in Chinese, the word ‘crisis’ is composed of two characters: one represents danger and the other represents opportunity” John F. Kennedy​

John F. Kennedy gebruikte het chinese symbool voor crisis om het moraal te versterken in tijden van crisis. Ondanks dat er in recente jaren veel kritiek is geweest op het letterlijk vertalen van de symbolen, is de boodschap die hij destijds had erg hoopvol. Kennedy verklaarde destijds dat het begrip crisis uit twee symbolen bestaat, één voor gevaar en één voor kans. 
Ik denk dat dit ook op de huidige situatie van toepassing is. Het gevaar is inmiddels duidelijk, de pandemie welke onze kwetsbaarheid heeft laten zien. De kans die we krijgen is de kans om het vanaf nu anders te gaan doen. Tijd om gevoel een kans te geven! Gevoelsgoed zal hier natuurlijk in bijdragen!

Heb jij ook nieuwe inzichten verkregen door de laatste weken/maanden? Laat het hieronder weten in een reactie.

Blijf gezond 💚

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.