Vitaliteit

Vitaliteit is belangrijk voor iedere medewerker in elk bedrijf. Ziekteverzuim kost Nederland per jaar 7,5 miljard euro. Een groot deel (⅓) van dit verzuim wordt veroorzaakt door (vermijdbare) stress op het werk. De kosten van een burn-out zijn gemiddeld 88.000 euro. Vaak kan er door middel van kleine aanpassingen al een groot verschil gemaakt worden. Zo zijn veel potentiële burn-outs met de hulp van een coach te voorkomen. 

MENTALE VITALITEIT

Bijna een derde van het ziekteverzuim in Nederland heeft een psychische oorzaak. Toch omvat mentale vitaliteit meer dan alleen mentaal krachtig zijn. Het wordt daarnaast grotendeels beïnvloedt door gevoelens zoals bijvoorbeeld: sterke verantwoordelijkheid en hoge mate van zelfstandigheid willen hebben. Om de mentale vitaliteit binnen organisaties te versterken zijn biedt GEVOELSGOED op maat (online)trainingen of individuele ontwikkeltrajecten aan.

SOCIALE VITALITEIT

Het sociale aspect krijgt niet de aandacht die het verdient. Jaarlijks zegt ruim 30% van de werkenden pesterijen te ondervinden op het werk. Helaas speelt ook machtsmisbruik nog een rol in onze huidige maatschappij. De sociale omgeving heeft een enorme invloed op de effectiviteit van een medewerker. Wanneer hij of zij zich veilig voelt en kan rekenen op anderen stijgt het vertrouwen en daarmee de kans op innovatie en efficiëntie. 

FYSIEKE VITALITEIT

Waarschijnlijk weet iedereen dat bewegen helpt bij fysieke vitaliteit. Zitten wordt het nieuwe roken genoemd en met reden. De aanverwante ziekte artrose wordt gezien als één van de ziekten van de toekomst. 

De fysieke omgeving van een werknemer is tot 25% van invloed op de prestatie. Hierbij valt te denken aan de meest eenvoudige zaken als licht, temperatuur of geluid. Een ander bekend voorbeeld is de kantoortuin en haar negatieve invloeden op productiviteit. Deze kan zelfs halveren in slecht georganiseerde situaties.

De balans tussen privé en werk valt ook onder de noemer van fysieke vitaliteit en dient van ieder aandacht te krijgen.

3 KEER OMDENKEN IN VITALITEIT

Er zijn aardig wat vooroordelen ontstaan over het thema vitaliteit. Korting op een sportschool of een stoppen-met-roken-cursus zijn niet meer afdoende om mensen vitaal te houden. Deze gedachten zullen in de nabije toekomst moeten veranderen. Het is onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor onszelf en anderen om ons heen. 

Wanneer je oudere werknemers blijft uitdagen en nieuwe kansen biedt zijn ze veerkrachtiger dan de meeste mensen denken. Daarnaast is het de kunst om de voordelen van verschillende generaties binnen het bedrijf te optimaliseren zodat ze complementair werken.

Vitaliteit onder de aandacht brengen binnen een organisatie of team hoeft niet veel tijd of energie te kosten. De eerste en grootste stap is het bewust zijn van eigen vitaliteit en de invloed die men er zelf op heeft. Dit kan al door een kort individueel gesprek of een sessie tijdens een teamoverleg.

Verzuim geeft een inzicht in de hoeveelheid afwezigheid door ziekte. Dit wil niet zeggen dat bij een laag verzuim de medewerkers vitaal zijn. Tevredenheid en een prettige manier van samenwerken gaan in de toekomst belangrijker worden. Het is nu de hoogste tijd om hiermee starten.

GEVOELSGOED

Hidde Keijzers

06 1050 4340
info@gevoelsgoed.nl
Wethouder van Eschstraat 276a
5342 AV Oss

KVK 77862864

5 tips Om vitaler te werken

Download hier gratis je e-book en maak je dag direct vitaler! 

Geen e-mailinschrijving, gewoon lezen 

Social Media

Get Connected

Volg GEVOELSGOED op de social media kanalen voor inspiratie en handige tips.